Om bingo

Det var länge tradition att sitta och mysa framför Bingolotto varje lördagskväll. Värdefulla priser som bilar och semesterresor lockade många, andra ville bara ha en trevlig kväll med litet gott att dricka och äta och pricka av siffror på sin lilla bricka.

Numera kopplar många av med ett parti bingo framför datorn. Som nybörjare gör man bäst att läsa villkoren för de olika spelsajterna innan du börjar spela. Fundera över hur du vill ha din vinst utbetald. För en del fungerar det utmärkt med en e-plånbok, andra vill ha pengarna på kontot omedelbart. Annat du kan fundera över är om du är beredd att ladda ner och installera ny programvara eller om det känns säkrare att spela via en webbsida. Det säkraste sättet är att spela på en hemsida men när du blir lite mer varm i kläderna kanske du hellre vill ladda ner ett bingospel för att öka dina valmöjligheter.

>>

En del av charmen med bingospel är att sitta med en massa brickor och pricka för numren allteftersom de ropas upp. Men när man sitter framför datorn kan verkligheten ibland göra sig påmind när man får oväntat besök eller potatisen kokar över. Var inte orolig, systemet håller själv reda på vilka nummer som dragits och du får din vinst utbetald även om du varit borta från datorn under spelet. För den bekväme finns också möjligheten att bocka i automatisk markering. Då sitter du bekvämt tillbakalutad och medan datorn prickar i de dragna numren. Visst är det effektivt men går inte en del av charmen förlorad?

När du spelat några månader kan det vara läge att utforska vilka fler möjligheter du har att spela bingo online. På vissa sajter kan man spela olika former av bingo i slutna rum. Man kan också delta i bingoturneringar med höga prissummor.